KIDS SPORT FEST

Arena Chișinău: Un An de Activitate și Dezvoltare Continuă

Acest eveniment a coincis cu împlinirea unui an de activitate al Arenei Chișinău, un an în care ne-am dedicat eforturile pentru a diversifica evenimentele găzduite și organizate de noi.
Pe lângă evenimente sportive, Arena Chișinău se mândrește cu găzduirea unei game variate de evenimente, inclusiv concerte, conferințe și alte tipuri de evenimente culturale și de afaceri. Am îmbunătățit constant serviciile prestate, având mereu în vedere nevoile și așteptările comunității noastre diverse. Pe parcursul acestui an, am promovat și sprijinit dezvoltarea sportului și modului activ de viață. În același timp, am fost un partener de încredere pentru organizatorii de concerte, conferințe, expoziții și alte evenimente, contribuind la diversificarea și îmbogățirea vieții culturale și sociale. Eforturile noastre nu se opresc aici.
Continuăm să ne perfecționăm și să ne dezvoltăm pentru a oferi cele mai bune condiții și experiențe tuturor celor care ne trec pragul.

Kids Sport Fest: O Zi de Neuitat pentru Micii Sportivi!

Pe 1 iunie, am găzduit și organizat împreună cu LETZ și Sporter.md un eveniment extraordinar: Kids Sport Fest! Acest festival gratuit a fost plin de energie, distracție și momente memorabile pentru toți participanții.
Atmosfera a fost incredibilă, învăluită de râsete, bucurie și aventură. Copiii au avut ocazia să se implice în numeroase activități sportive și distractive, transformând ziua într-un adevărat festival al sportului și al prieteniei.
Fiecare zona a fost plină de zâmbete și entuziasm, oferind micilor sportivi ocazia să-și dezvolte abilitățile, să-și facă noi prieteni și să se bucure de mișcare într-un mediu vesel și sigur. Activitățile variate, de la jocuri interactive la competiții sportive, au fost gândite pentru a oferi o experiență plină de satisfacții și pentru a inspira copiii să adopte un stil de viață activ și sănătos.
Mulțumim tuturor partenerilor și participanților care au contribuit la succesul acestui eveniment minunat.

Între Cer Și Pământ

Celebra soprană din Moldova va evolua în calitate de actriță și interpretă în același timp într-un performance conceput de dirijorul Cristian Spătaru și regizat de Daniela Burlaca pentru scena Arena Chișinău . 

«Între Cer Și Pământ» este o complexă experiență artistică de două ore, care va implica muzică, coregrafie, instalații și lumini și va întruni un șir de somități din lumea artelor spectacolului ca actorul Marius Manole din România, care a fost invitat pentru crearea rolului central al romanului „Temă pentru acasă” în tandem scenic cu soprana Valentina Nafornița, acordeonistul Pavel Efremov, violoncelistul Constantin Borodin și Orchestra Camerata Chișinău.

Expoziția Felină

Expoziția Felină găzduită de Arena Chișinău a fost un eveniment remarcabil ce a captat atenția iubitorilor de animale din Chișinău și din întreaga Republică Moldova. Pe parcursul a două zile pline de grație și eleganță, Arena Chișinău s-a transformat într-un tărâm al felinei, oferind ocazia oamenilor să se îmbete din frumusețea și noblețea celor peste o sută de pisici adunate acolo.

Au fost de la cele mai mici și jucăușe pisici de rasă până la exemplarele impunătoare și elegante, publicul a avut oportunitatea să se încânte de diversitatea și frumusețea acestor animale deosebite. Fiecare pisică a fost prezentată cu grijă și măiestrie de către proprietarii lor, care au împărtășit cu pasiune povestea și trăsăturile distincte ale fiecăreia. Jurații, au evaluat atent fiecare detaliu al aspectului și comportamentului, căutând acea eleganță și armonie caracteristică câștigătorilor.

La finalul celor două zile de expoziție toți participanții au fost răsplătiți cu amintiri frumoase și momente de neuitat alături de prietenii lor blănoși. Expoziția Felină găzduită de Arena Chișinău a fost nu doar un eveniment, ci o adevărată celebrare a legăturii speciale dintre om și pisică, întreținând flacăra pasiunii pentru aceste minunate creaturi în inimile tuturor celor prezenți.

Turneul National nr. 2 Tennis10 Spring Tour 2024

Ne-am bucurat să fim gazda turneului național nr.2 organizat de Federația Națională de Tenis din Moldova. Cu inima plină de entuziasm, am urmărit cum 88 de tenismeni talentați au dat totul pe teren, oferindu-ne momente de suspans și emoție pură.

Turneul nr.2 SPRING TOUR 2024 a fost o adevărată reușită, iar noii suntem mândri că am putut găzdui acest eveniment extraordinar. Mulțumiri celor de la FNTM pentru încrederea acordată și pentru oportunitatea de a găzdui acest turneu memorabil.

În cadrul competiției, unul dintre discipolii noștri a strălucit pe teren și a cucerit medalia de argint. Felicitări speciale lui Lazarev Ivan, care, sub îndrumarea talentatului nostru antrenor Andrei Andreev, a demonstrat cu măiestrie abilitățile sale remarcabile.

Mulțumim tuturor celor implicați pentru pasiunea și dedicarea lor! Suntem nerăbdători să vă întâlnim din nou la următoarele evenimente și să continuăm să creștem împreună în acest minunat sport al tenisului.

Lista premianților:
Red I
1. Teterea David
2. Drumi Sabina
3.Balaban Dragoș
4.Vlah Bogdan

Red II
1. Cotorobai Andrei
2. Balanici Alexandra
3. Ababii Matei
4. Maftea Damian

Orange
1.Timis Iulius
2.Dobinda Damir
3. Girjev Matei
4. Berber Bogdan

Green Fete
1.Sadcenco Alexandra
2.Djafarova Samira
3.Ciumac Emilly
4.Diaconu Eleonora

Green Băieți
1.Muntean Stanislav
2.Lazarev Ion
3.Saposnicov Lev
4.Surlari Rober

Adriana Ochișanu – Vocea Moldovei

Alături de Adriana Ochișanu, au fost interpretări memorabile din partea următorilor artiști :

 • Horia Brenciu și HB Orchestra
 • Anastasia Lazariuc
 • Ionuț Dolănescu
 • Alexandru Pop
 • Laura Olteanu
 • Corina Țepeș
 • AKORD
 • Cornelia Ștefăneț
 • Frații Ștefăneț & Orchestra
 • Baletul Național JOC

Beauty BELLE EXPO

BELLE EXPO este un eveniment de amploare destinat atât specialiștilor în domeniu, cât și celor pasionați de estetică și inovație în îngrijirea personală. 

WORLD OF DANCE MOLDOVA

Ediția inaugurală a competiției World of Dance Moldova a adus împreună cei mai talentați și apreciați dansatori regionali și internaționali pe această scenă, pentru a concura pentru titlul de câștigător al primei ediții World of Dance Moldova. A fost un moment istoric pentru Moldova, care s-a alăturat pentru prima dată hărții internaționale a celor mai buni dansatori din lume.

World of Dance Championship Series este cunoscută pentru statutul său prestigios în lumea dansului și a devenit una dintre cele mai importante competiții internaționale de dans. De ani de zile, aceste competiții au adus în fața publicului o varietate de stiluri și talente extraordinare din toate colțurile lumii.

Echipele participante au concurat în patru divizii: Junior Team Division, Team Division, Junior Division și Upper Division, având șansa de a merge mai departe și de a concura la World of Dance Finals din Statele Unite. A fost o oportunitate unică pentru toți participanții de a se exprima la nivel internațional și de a-și împărtăși pasiunea pentru dans.

Dacă ai fost alături de noi la acest eveniment captivant și ai fost martorul unei zile pline de energie și creativitate în lumea dansului, îți mulțumim din suflet pentru susținere!

Business Show

Arena Chișinău a fost gazda evenimentului de afaceri „Business Show”, care a adunat peste 3000 de antreprenori și lideri de opinie din Moldova și din alte șase țări. A fost o experiență unică și inovatoare, în care s-au combinat conținutul de afaceri de primă clasă cu elemente spectaculoase.

La Arena Chișinău, am avut onoarea să găzduim discursul inspirațional al lui Oscar Hartmann, un lider de talie mondială, care ne-a încurajat cu motto-ul său „doar fă-o”. Am oferit, de asemenea, o platformă unică pentru reprezentanții a șapte țări, instituții guvernamentale și antreprenori cu experiență vastă să împărtășească idei și perspective valoroase.

S-au adunat atâția oameni de afaceri într-un singur loc pentru a absorbi cunoștințe și inspirație timp de 12 ore neîntrerupte.

Am demonstrat că Moldova poate fi un teren fertil pentru inovație și succes în afaceri. Mulțumim tuturor participanților, speakerilor și partenerilor pentru această experiență extraordinară!

Golden Disco Hits

Arena Chișinău s-a transformat într-un imens ring de dans, în care publicul a fost invitat să își exprime pasiunea pentru muzica disco și eurodance alături de artiști legendari care au definit o întreagă generație.

PUPO: Legendarii stăpâni ai italo disco-ului, au incântat publicul cu hituri memorabile și emoții fervente ale iubirii adolescenților din anii ’80.

IN-GRID: Regina eurodance-ului, a fermecat inimile audienței cu vocea sa fermecătoare și ritmurile ce au cucerit întreaga lume.

CC CATCH: Prezență remarcabilă a anilor ’80, a adus pe scenă o combinație de glamour și energie, interpretând hit-uri ce au marcat o întreagă generație.

CELENTANO (Tribute Show de Adolfo Sebastian): O interpretare remarcabilă a atmosferei autentice a anilor ’80, aducând viață și pasiune în replicile și mișcările ce au transportat publicul în acea epocă.

În final, publicul a părăsit Arena Chișinău încărcat de emoții și amintiri ale unei serii muzicale de excepție. Concertul „Disco Golden Hits” a reușit să transforme o seară obișnuită într-o călătorie captivantă în timp, oferindu-le spectatorilor cele mai cool emoții pe mult timp înainte.

Campionatul Republicii Moldova la înot, 28 februarie – 01 martie 2024

În perioada 28 februarie – 01 martie 2024, în cea mai mare arena aquatică (bazinul olimpic de 50 m) s-a desfășurat acest eveniment sportiv cu participarea de 280 de înotători din 28 echipe din 15 școli și cluburi sportive – membri ai Federației de sporturi nautice din Republica Moldova și sportivi din afara țării, Clubul Sportiv din or. Milano, Italia.
Competițiile s-au desfășurat pentru următoarele categoriile de vârstă: Seniori (Open), Tineret (2006 și mai tineri), Juniori (2008 și mai tineri).

La deschiderea oficială a Campionatului au fost numiți cei mai buni sportivi și antrenori în anul 2023:

 • Maestru Internațional al Sportului – Tatiana Salcuţan, eleva Școlii sportive specializate de înot pentru copii și juniori de rezerve olimpice din Tiraspol și Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale Republicii Moldova. Pentru performanță și succes în competițiile anului 2023, pentru locul 4 câștigat în finala de la Universiada Mondială din Chengdu (CHN);
 • Maestru Internațional al Sportului – Constantin Malachi, elevul Școlii sportive pentru copii și juniori nr.11 din Chișinău și Leo-L. Schiltigheim-Bischheim – France.A acumulat 801 de puncte World Aquatics și a ocupat locul 16 în semifinala la Universiada Mondială din Chengdu (CHN). Pentru performanță de succes în competițiile internaționale anului 2023, pentru stabilirea recordurilor Republicii Moldova la 50, 100 și 200 de metri stil bras.
 • Maestru al Sportului – Natalia Zaițeva, cea mai bună sportivă de categoria tineret în anul 2023. Eleva Școlii sportive specializate de înot pentru copii și juniori de rezerve olimpice din Tiraspol și Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale Republicii Moldova. Pentru performanță de succes în competiția din 2023, pentru locul 15 în semifinala la Campionatul European de Tineret la Belgrad, Serbia (Belgrade, SRB)
 • Maestru al Sportului – Chirsanov Chiril, cel mai bun sportiv de categoria tineret în anul 2023. Elev Școlii sportive specializate de înot pentru copii și juniori de rezerve olimpice din Tiraspol. Pentru performanță de succes în competiția din 2023, locul 10 în semifinală la Festivalul Olimpic al Tineretului de la Maribor, Slovenia (Maribor, SLO).
 • Cel mai bun antrenor al Federației în anul 2023 – Karabetki Evgheni, pentru performanța cu succes a sportivilor în competițiile internaționale și naționale în 2023, pentru locul 4 câștigat de Tatiana Salcutan în finala de la Universiada Mondială de la Chengdu, China.
 • Cel mai bun antrenor la categoria Tineret în anul 2023 a devenit Andreev Stanislav. Pentru performanța de succes a studenților în competițiile din arena internațională și națională în 2023, pentru locul 10 ocupat de Chirill Chirsanov în semifinalele Festivalului Olimpic al Tineretului de la Maribor, Slovenia.

Desfășurarea competițiilor a fost efectuată de către Federația independentă de sporturi nautice din Republica Moldova (FISN) din contul alocațiilor Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Organizarea nemijlocită revine Colegiului de arbitri desemnați de FISN.

Pe baza rezultatelor participării la Campionat, au fost stabiliți cei mai buni sportivi și antrenori din fiecare categorie:

Categoria Seniori:

 • Vartic Tudor, 2005 – cel mai bun antrenor Semiruncic Valentina
 • Basisto Anastasia, 2003 – cel mai bun antrenor Iazadji Iuri, Karabețki Evgheni

Categoria Tineret:

 • Chirsanov Chiril, 2007 – antrenor Andreev Stanislav
 • Zaițeva Natalia, 2007 – Brigada Karabețki

Categoria Juniori:

 • Culiomza Dmitrii, 2008 – cel mai bun antrenor Iazadji Iuri
 • Corlateanu Maria, 2010 – cel mai bun antrenor Postica Sergiu

Cei mai buni sportivi după raiting-ul World Aquatics au devenit:

 1. Chirsanov Chiril, 2007 – 750
 2. Zaițeva Natalia, 2007 – 739
 3. Basisto Anastasia, 2003 – 731
 4. Vartic Tudor, 2005 – 730
 5. Damaschin Cristian-Sebastian, 2005 – 704
 6. Culiomza Dmitrii, 2008 – 699, Toropițin Ivan, 2007 – 699

Noi recorduri au fost stabilite la campionat de către sportivii:

 • Vorona Pavel – 200 m fluture – 2:05.30
 • Culiomza Dmitrii – 50 m stil liber – 24.33
 • Corlateanu Maria – 100 m stil liber – 1:00.34

Pentru sportivii moldoveni, Campionatul național a fost o oportunitate de a obține puncte de rating pentru a forma echipa națională de a se califica la competițiile internaționale:

 • La Jocurile Balcanice, 24-26 mai 2024, Burgas, Bulgaria au fost deja selectate: Chirsanov Chirill, Zaițeva Natalia, Toropițin Ivan, Vorona Pavel, Railean Alexandru, Lisețchii Alexandr și antrenorii – Andreev Stanislav, Karabețki Evgheni.
 • La Campionatul European de înot tineret în perioada 02-07 iulie 2024, Vilnius – Republica Moldova va prezenta sportivii Zaițeva Natalia, și Vorona Pavel.

Calificarea la Campionatul European seniori (17-23 iulie, Belgrad, Serbia și Jocurile Olimpice Paris 24.07-02.08.2024 continuă.
Rezultatele Campionatului Republicii Moldova de înot, ediția iarna 2024, le găsiți aici.

În cadrul acestui prestigios campionat, nu am putea să nu menționăm despre participarea discipolului nostru, Caraman Damian, demonstrând măiestria sa în apă, participând în 3 probe și obținând următoarele rezultate:

 • 100m în stil liber – 1:07:10;
 • 50m în stil liber – 0:28:63;
 • 50m în stil butterfly – 0:33:21.

Este demn de remarcat faptul că discipolul nostru, sub îndrumarea dedicată a antrenorului nostru de înaltă clasă, Papanaga Igor, a reprezentat cu mândrie Arena Chișinău în acest mediu competitiv. Ne bucurăm să vedem că primii noștri sportivi care strălucesc la nivel național, încântându-ne cu performanțele lor în domeniul înotului.

Turneul Național nr.1 la Arena Chișinău

Cu bucurie și entuziasm, suntem încântați să împărtășim cu voi toți momentele magice și de neuitat pe care le-am trăit în cadrul Turneului Național Nr.1, organizat către FNTM.

A fost un weekend plin de emoții și tensiune, unde 85 de mici tenismeni au făcut cinste sportului nostru preferat, luptând pentru locurile pe podium cu o determinare și un devotament. De la primele runde de calificare până la finalele incendiare, fiecare meci a fost o adevărată poveste de curaj, sacrificiu și pasiune pentru tenis.

Ne-am simțit onorați să fim gazdele acestui eveniment remarcabil, iar atmosfera din tribune a fost încărcată de susținere și entuziasm din partea tuturor celor prezenți. Fiecare raliu a fost primit cu aplauze și urale, iar fiecare punct câștigat a fost întâmpinat cu bucurie și emoție.

Vrem să mulțumim din inimă tuturor participanților pentru profesionalismul și fair-play-ul lor exemplar, precum și tuturor susținătorilor care au fost alături de noi în această călătorie extraordinară. Este o adevărată plăcere să vedem atâta pasiune și dedicare pentru tenis, iar voi sunteți cei care faceți aceste evenimente atât de speciale și memorabile.

În plus, suntem extrem de mândri să felicităm unul dintre discipolii noștri, Lazarev Ivan, pentru performanța excepțională și pentru medalia de bronz obținută în această competiție acerbă! Sub îndrumarea talentatului nostru antrenor, Andrei Andreev, Ivan a demonstrat că munca asiduă și determinarea pot duce la rezultate remarcabile. Felicitări, Lazarev Ivan, ești o sursă de inspirație pentru toți tinerii tenismeni!

 

Continuăm să promovăm și să susținem cu pasiune și dedicare acest sport minunat, și suntem convinși că viitorul tenisului moldovenesc este strălucitor și plin de promisiuni. Felicitări tuturor participanților și mult succes în toate provocările și aventurile care vă așteaptă în viitorul apropiat!

Unde ne aflăm

Suntem amplasați

la intrarea în Orașul Chișinău

str. Calea Orheiului 130, com. Stăuceni mun. Chișinău, MD-4839, Republica Moldova

Orarul de funcționare

Aquacentru - zona olimpică, zona saune și sala de forță
Luni - sâmbătă 7:00 - 22:00 Duminică 7:00 - 20:00
Clubul de tenis
Luni - duminică 7:00 - 22:00
chisinau-arena-icon

Ești conducător auto?

alege cea mai rapidă rută ca să ajungi la ARENA Chișinău

Construiește traseul în aplicația
Waze
Vezi locația în
Google Maps
chisinau-arena-icon

Preferi transportul public?

la Arena Chișinău, există o stație pentru transportul în comun. Pentru a ajunge la noi, poți utiliza troleibuzul 32 sau autobuzele de pe rutele 2, 37, 47 și 48. Pentru a reveni, recomandăm să alegi aceleași rute către comuna Stăuceni și să faci schimb de unitate de transport cu una care se îndreaptă spre Chișinău.

Despre evenimente:

Evenimentele care au loc la Arena Chișinău se desfășoară în conformitate cu orarul specific fiecărei activități programate. Această abordare asigură desfășurarea ordonată a fiecărui eveniment, respectând cu atenție programul stabilit anterior, pentru a oferi participanților și spectactorilor o experiență organizată și plăcută.