Campionatul de înot MASTERS

Pe 13 aprilie 2024, la Aquacenter Arena Chișinău participanții, se vor aduna participanții pentru a concura într-o serie de înoturi captivante. Distanțele de 50m în stil liber, delfin, spate și bras oferă oportunitatea de a demonstra abilitatea și dragostea pentru înot.

Fie că este vorba despre un înotător experimentat sau un amator care vrea să-și testeze abilitățile, ” Masters” oferă o platformă captivantă pentru a participa la competiții și a interacționa cu comunitatea iubitorilor de înot din Republica Moldova.

Alăturați-vă nouă și deveniți parte din acest eveniment de neuitat!

Accesul pentru clienți și vizitatori către zona olimpică (bazine) va fi sistat pe perioada desfășurării evenimentului, între orele 9:00 – 14:00.

Turneul National nr. 2 Tennis10 Spring Tour 2024

Ne-am bucurat să fim gazda turneului național nr.2 organizat de Federația Națională de Tenis din Moldova. Cu inima plină de entuziasm, am urmărit cum 88 de tenismeni talentați au dat totul pe teren, oferindu-ne momente de suspans și emoție pură.

Turneul nr.2 SPRING TOUR 2024 a fost o adevărată reușită, iar noii suntem mândri că am putut găzdui acest eveniment extraordinar. Mulțumiri celor de la FNTM pentru încrederea acordată și pentru oportunitatea de a găzdui acest turneu memorabil.

În cadrul competiției, unul dintre discipolii noștri a strălucit pe teren și a cucerit medalia de argint. Felicitări speciale lui Lazarev Ivan, care, sub îndrumarea talentatului nostru antrenor Andrei Andreev, a demonstrat cu măiestrie abilitățile sale remarcabile.

Mulțumim tuturor celor implicați pentru pasiunea și dedicarea lor! Suntem nerăbdători să vă întâlnim din nou la următoarele evenimente și să continuăm să creștem împreună în acest minunat sport al tenisului.

Lista premianților:
Red I
1. Teterea David
2. Drumi Sabina
3.Balaban Dragoș
4.Vlah Bogdan

Red II
1. Cotorobai Andrei
2. Balanici Alexandra
3. Ababii Matei
4. Maftea Damian

Orange
1.Timis Iulius
2.Dobinda Damir
3. Girjev Matei
4. Berber Bogdan

Green Fete
1.Sadcenco Alexandra
2.Djafarova Samira
3.Ciumac Emilly
4.Diaconu Eleonora

Green Băieți
1.Muntean Stanislav
2.Lazarev Ion
3.Saposnicov Lev
4.Surlari Rober

Campionatul Republicii Moldova la înot, 28 februarie – 01 martie 2024

În perioada 28 februarie – 01 martie 2024, în cea mai mare arena aquatică (bazinul olimpic de 50 m) s-a desfășurat acest eveniment sportiv cu participarea de 280 de înotători din 28 echipe din 15 școli și cluburi sportive – membri ai Federației de sporturi nautice din Republica Moldova și sportivi din afara țării, Clubul Sportiv din or. Milano, Italia.
Competițiile s-au desfășurat pentru următoarele categoriile de vârstă: Seniori (Open), Tineret (2006 și mai tineri), Juniori (2008 și mai tineri).

La deschiderea oficială a Campionatului au fost numiți cei mai buni sportivi și antrenori în anul 2023:

 • Maestru Internațional al Sportului – Tatiana Salcuţan, eleva Școlii sportive specializate de înot pentru copii și juniori de rezerve olimpice din Tiraspol și Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale Republicii Moldova. Pentru performanță și succes în competițiile anului 2023, pentru locul 4 câștigat în finala de la Universiada Mondială din Chengdu (CHN);
 • Maestru Internațional al Sportului – Constantin Malachi, elevul Școlii sportive pentru copii și juniori nr.11 din Chișinău și Leo-L. Schiltigheim-Bischheim – France.A acumulat 801 de puncte World Aquatics și a ocupat locul 16 în semifinala la Universiada Mondială din Chengdu (CHN). Pentru performanță de succes în competițiile internaționale anului 2023, pentru stabilirea recordurilor Republicii Moldova la 50, 100 și 200 de metri stil bras.
 • Maestru al Sportului – Natalia Zaițeva, cea mai bună sportivă de categoria tineret în anul 2023. Eleva Școlii sportive specializate de înot pentru copii și juniori de rezerve olimpice din Tiraspol și Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale Republicii Moldova. Pentru performanță de succes în competiția din 2023, pentru locul 15 în semifinala la Campionatul European de Tineret la Belgrad, Serbia (Belgrade, SRB)
 • Maestru al Sportului – Chirsanov Chiril, cel mai bun sportiv de categoria tineret în anul 2023. Elev Școlii sportive specializate de înot pentru copii și juniori de rezerve olimpice din Tiraspol. Pentru performanță de succes în competiția din 2023, locul 10 în semifinală la Festivalul Olimpic al Tineretului de la Maribor, Slovenia (Maribor, SLO).
 • Cel mai bun antrenor al Federației în anul 2023 – Karabetki Evgheni, pentru performanța cu succes a sportivilor în competițiile internaționale și naționale în 2023, pentru locul 4 câștigat de Tatiana Salcutan în finala de la Universiada Mondială de la Chengdu, China.
 • Cel mai bun antrenor la categoria Tineret în anul 2023 a devenit Andreev Stanislav. Pentru performanța de succes a studenților în competițiile din arena internațională și națională în 2023, pentru locul 10 ocupat de Chirill Chirsanov în semifinalele Festivalului Olimpic al Tineretului de la Maribor, Slovenia.

Desfășurarea competițiilor a fost efectuată de către Federația independentă de sporturi nautice din Republica Moldova (FISN) din contul alocațiilor Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Organizarea nemijlocită revine Colegiului de arbitri desemnați de FISN.

Pe baza rezultatelor participării la Campionat, au fost stabiliți cei mai buni sportivi și antrenori din fiecare categorie:

Categoria Seniori:

 • Vartic Tudor, 2005 – cel mai bun antrenor Semiruncic Valentina
 • Basisto Anastasia, 2003 – cel mai bun antrenor Iazadji Iuri, Karabețki Evgheni

Categoria Tineret:

 • Chirsanov Chiril, 2007 – antrenor Andreev Stanislav
 • Zaițeva Natalia, 2007 – Brigada Karabețki

Categoria Juniori:

 • Culiomza Dmitrii, 2008 – cel mai bun antrenor Iazadji Iuri
 • Corlateanu Maria, 2010 – cel mai bun antrenor Postica Sergiu

Cei mai buni sportivi după raiting-ul World Aquatics au devenit:

 1. Chirsanov Chiril, 2007 – 750
 2. Zaițeva Natalia, 2007 – 739
 3. Basisto Anastasia, 2003 – 731
 4. Vartic Tudor, 2005 – 730
 5. Damaschin Cristian-Sebastian, 2005 – 704
 6. Culiomza Dmitrii, 2008 – 699, Toropițin Ivan, 2007 – 699

Noi recorduri au fost stabilite la campionat de către sportivii:

 • Vorona Pavel – 200 m fluture – 2:05.30
 • Culiomza Dmitrii – 50 m stil liber – 24.33
 • Corlateanu Maria – 100 m stil liber – 1:00.34

Pentru sportivii moldoveni, Campionatul național a fost o oportunitate de a obține puncte de rating pentru a forma echipa națională de a se califica la competițiile internaționale:

 • La Jocurile Balcanice, 24-26 mai 2024, Burgas, Bulgaria au fost deja selectate: Chirsanov Chirill, Zaițeva Natalia, Toropițin Ivan, Vorona Pavel, Railean Alexandru, Lisețchii Alexandr și antrenorii – Andreev Stanislav, Karabețki Evgheni.
 • La Campionatul European de înot tineret în perioada 02-07 iulie 2024, Vilnius – Republica Moldova va prezenta sportivii Zaițeva Natalia, și Vorona Pavel.

Calificarea la Campionatul European seniori (17-23 iulie, Belgrad, Serbia și Jocurile Olimpice Paris 24.07-02.08.2024 continuă.
Rezultatele Campionatului Republicii Moldova de înot, ediția iarna 2024, le găsiți aici.

În cadrul acestui prestigios campionat, nu am putea să nu menționăm despre participarea discipolului nostru, Caraman Damian, demonstrând măiestria sa în apă, participând în 3 probe și obținând următoarele rezultate:

 • 100m în stil liber – 1:07:10;
 • 50m în stil liber – 0:28:63;
 • 50m în stil butterfly – 0:33:21.

Este demn de remarcat faptul că discipolul nostru, sub îndrumarea dedicată a antrenorului nostru de înaltă clasă, Papanaga Igor, a reprezentat cu mândrie Arena Chișinău în acest mediu competitiv. Ne bucurăm să vedem că primii noștri sportivi care strălucesc la nivel național, încântându-ne cu performanțele lor în domeniul înotului.

Turneul Național nr.1 la Arena Chișinău

Cu bucurie și entuziasm, suntem încântați să împărtășim cu voi toți momentele magice și de neuitat pe care le-am trăit în cadrul Turneului Național Nr.1, organizat către FNTM.

A fost un weekend plin de emoții și tensiune, unde 85 de mici tenismeni au făcut cinste sportului nostru preferat, luptând pentru locurile pe podium cu o determinare și un devotament. De la primele runde de calificare până la finalele incendiare, fiecare meci a fost o adevărată poveste de curaj, sacrificiu și pasiune pentru tenis.

Ne-am simțit onorați să fim gazdele acestui eveniment remarcabil, iar atmosfera din tribune a fost încărcată de susținere și entuziasm din partea tuturor celor prezenți. Fiecare raliu a fost primit cu aplauze și urale, iar fiecare punct câștigat a fost întâmpinat cu bucurie și emoție.

Vrem să mulțumim din inimă tuturor participanților pentru profesionalismul și fair-play-ul lor exemplar, precum și tuturor susținătorilor care au fost alături de noi în această călătorie extraordinară. Este o adevărată plăcere să vedem atâta pasiune și dedicare pentru tenis, iar voi sunteți cei care faceți aceste evenimente atât de speciale și memorabile.

În plus, suntem extrem de mândri să felicităm unul dintre discipolii noștri, Lazarev Ivan, pentru performanța excepțională și pentru medalia de bronz obținută în această competiție acerbă! Sub îndrumarea talentatului nostru antrenor, Andrei Andreev, Ivan a demonstrat că munca asiduă și determinarea pot duce la rezultate remarcabile. Felicitări, Lazarev Ivan, ești o sursă de inspirație pentru toți tinerii tenismeni!

 

Continuăm să promovăm și să susținem cu pasiune și dedicare acest sport minunat, și suntem convinși că viitorul tenisului moldovenesc este strălucitor și plin de promisiuni. Felicitări tuturor participanților și mult succes în toate provocările și aventurile care vă așteaptă în viitorul apropiat!

AQUATLON Dniester Cup et.1

Evenimentul Aquathlon, desfășurat la Arena Chișinău, a fost un succes răsunător, atrăgând în jur de 150 de sportivi pasionați.

O noutate notabilă a fost participarea masivă a copiilor în cursa dedicată lor, cu vârste între 7 și 10 ani. Aproximativ 50 de copii au luat startul, evidențiind un interes crescând pentru un stil de viață sănătos și activ încă de la o vârstă fragedă.
Pentru rezultatele complete ale evenimentului, vizitați linkul REZULTATE.
Felicităm toți participanții pentru eforturile lor și le dorim mult succes în evenimentele viitoare din cadrul Dniester Cup 2024.
Pentru a vedea imagini de la eveniment, accesați pagina noastră de Facebook POZELE DE LA EVENIMENT
Multumim echipei voluntarilor de la Centrul Republican de Voluntari ( RVC )pentru aportul lor adus in evenimentele Federației de Triatlon din Republica Moldova.

Gala Sportului 2023

Cu 545 de medalii obținute la diverse competiții, inclusiv la nivel olimpic, paralimpic și neolimpic, Republica Moldova a atins un record impresionant.
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu și Ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun, au fost alături de noi, felicitând cu căldură sportivii și antrenorii pentru realizările lor remarcabile.
În lumina strălucitoare a serii, am aplaudat cu entuziasm câștigătorii, printre care cei mai buni sportivi, antrenori, echipe și tineri talentați ai anului 2023. Performanța notabilă a celor implicați în sportul olimpic și neolimpic, dar și în cadrul Special Olympics, a fost recunoscută și apreciată.
Felicitări și mulțumiri federațiilor, jurnaliștilor sportivi, medicilor, kinetoterapeuți și maseuri care au contribuit la promovarea și dezvoltarea sportului în țara noastră.
Faceți parte dintr-o comunitate dedicată, iar eforturile voastre sunt esențiale pentru susținerea spiritului sportiv în Republica Moldova!

Gladiator Challenge

Arena Chișinău vă prezintă un eveniment spectaculos care a captivat inimile și imaginațiile a mii de spectatori în perioada de 28-29 octombrie – Gladiator Challenge, competiția ce a adus în prim-plan lupte de forță și determinare pentru titlul de „Cel mai puternic om din Moldova”. Cei prezenți au fost martori al unei confruntări, în care sportul și adrenalina s-au unit pentru a crea un spectacol remarcabil.

Gladiatori desăvârșiți și atleți de excepție s-au întrecut într-o competiție feroce, dedicată explorării limitelor umane. Atmosfera incendiară și entuziasmul contagios au făcut ca fiecare moment să fie plin de tensiune și emoție. Gladiator Challenge a adus împreună campioni din diverse colțuri ale țării, iar spectatorii noștri au avut privilegiul de a asista la momente de curaj, toate amplificate de energia mulțimii prezente.

Pe parcursul celor două zile de competiție, Arena Chișinău a fost martorul ascensiunii lui Valeriu Derevenciuc, care a demonstrat că este cu adevărat „Cel mai puternic om din Republica Moldova”. Momentul culminant al serii a fost încununat cu solemnitatea și mândria noastră de a găzdui o astfel de performanță remarcabilă.

Ne-am bucurat să fim gazda acestui eveniment grandios alături de partenerii noștri, Gladiator Challenge, și să oferim o platformă pentru această demonstrație uluitoare de forță și perseverență. Suntem mândri să contribuim la promovarea sportului și să oferim o experiență de neuitat tuturor celor prezenți.

Vă invităm să retrăiți emoțiile și momentele memorabile ale Gladiator Challenge la Arena Chișinău prin galeria foto și videoclipurile disponibile pe paginile noastre de socializare și să rămâneți alături de noi pentru următoarele evenimente.

Unde ne aflăm

Suntem amplasați

la intrarea în Orașul Chișinău

str. Calea Orheiului 130, com. Stăuceni mun. Chișinău, MD-4839, Republica Moldova

Orarul de funcționare

Aquacentru - zona olimpică, zona saune și sala de forță
Luni - sâmbătă 7:00 - 22:00 Duminică 7:00 - 20:00
Clubul de tenis
Luni - duminică 7:00 - 22:00
chisinau-arena-icon

Ești conducător auto?

alege cea mai rapidă rută ca să ajungi la ARENA Chișinău

Construiește traseul în aplicația
Waze
Vezi locația în
Google Maps
chisinau-arena-icon

Preferi transportul public?

la Arena Chișinău, există o stație pentru transportul în comun. Pentru a ajunge la noi, poți utiliza troleibuzul 32 sau autobuzele de pe rutele 2, 37, 47 și 48. Pentru a reveni, recomandăm să alegi aceleași rute către comuna Stăuceni și să faci schimb de unitate de transport cu una care se îndreaptă spre Chișinău.

Despre evenimente:

Evenimentele care au loc la Arena Chișinău se desfășoară în conformitate cu orarul specific fiecărei activități programate. Această abordare asigură desfășurarea ordonată a fiecărui eveniment, respectând cu atenție programul stabilit anterior, pentru a oferi participanților și spectactorilor o experiență organizată și plăcută.